Sport/Autosport
2748936
Autosport

’Het is nogal wat om een amateur op een MotoGP-machine te zetten’

MotoGP-wens Verstappen weer door Horner in kiem gesmoord

Christian Horner met Max Verstappen

Christian Horner met Max Verstappen

Max Verstappen heeft al meermaals aangegeven dat het hem wel wat lijkt om op een MotoGP-motor te racen. Red Bull-teambaas Christian Horner geeft nu wederom aan dat dát voorlopig niet gaat gebeuren. „We zien onze coureurs graag met ledematen, armen en benen, die naar behoren functioneren.”

Christian Horner met Max Verstappen

Christian Horner met Max Verstappen

Onlangs herhaalde de Limburger zijn wens om te testen op een MotoGP-motor. „Ik heb al een keer aan het team gevraagd of ik op een MotoGP-motor mag rijden, maar ze zeiden resoluut: ’Nee, dat mag niet, dat is veel te gevaarlijk’”, zei hij destijds.

En Horner herhaalt dit nog maar eens, ook al heeft Verstappen er nog niet specifiek om gevraagd. „Ik denk dat hij het antwoord al wel zou weten. Hij zou dat op dit moment zeker niet mogen. Het is nogal wat om een amateur op een MotoGP-machine te zetten”, zegt hij tegen Motorsport.com.

Andersom gebeurde het wel al: MotoGP-coureurs Marc Marquez en Dani Pedrosa reden eerder dit jaar in een Toro Rosso Formule 1- bolide. De teambaas van Red Bull vindt dat geen vergelijking. „In een Formule 1-auto zit je vastgegespt en heb je een monocoque om je heen - en tegenwoordig ook een halo - en meer van dat soort zaken. Die luxe heb je op een motorfiets niet.”