Sport/Wielrennen
275651339
Wielrennen

Prachtig eerbetoon aan Eddy Merckx in Brussel

Eddy Merckx en Tonny Strouken

Eddy Merckx en Tonny Strouken

BRUSSEL - Aan het Atomium in Brussel was Eddy Merckx zaterdag al het stralende middelpunt. Er werd in de Belgische hoofdstad een begin van de activiteiten van de start van de Tour de France 2019 gemaakt.

Eddy Merckx en Tonny Strouken

Eddy Merckx en Tonny Strouken

Op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli worden de eerste twee ritten van ’La Grande Boucle’ in en rondom Brussel verreden. Dit uit eerbetoon aan Merckx, die vijftig jaar geleden in 1969 op overweldigende manier zijn eerste Ronde van Frankrijk wist te winnen. ’s Werelds beste wielrenner aller tijden wist uiteindelijk vijfmaal de Tour te winnen en plaatste zich hiermee op een podium met Jacques Anquetil, Bernard Hinault en Miguel Indurain.

Gisteren ontving Merckx het jubileumfotoboek ’50 jaar Merckx, jubileum van een Tour-legende’ van de Nederlandse sportfotograaf Tonny Strouken. De inmiddels 83-jarige Strouken maakte de hele carrière van Merckx van dichtbij mee. Merckx noemde hem de fotograaf die de beste foto’s van hem heeft gemaakt. In het boek staan liefst 88 exclusieve foto’s van Strouken die gemaakt zijn in die historische Tour van 1969.