Sport/Tennis
2757249
Tennis

Parijs wacht clash tussen Federer en Djokovic

Roger Federer verkeert in goede vorm.

Roger Federer verkeert in goede vorm.

Roger Federer heeft in de kwartfinales van het Masterstoernooi in Parijs een overtuigende zege geboekt op Kei Nishikori. Federer jaagt op zijn 100e ATP-titel.

Roger Federer verkeert in goede vorm.

Roger Federer verkeert in goede vorm.

De 37-jarige Zwitser won met twee keer 6-4 van de nummer elf van de wereld. Federer is zelf de nummer drie van de ATP-ranglijst. Hij zegevierde voor de zevende keer over de 28-jarige Japanner.

Federer speelde voor het eerst sinds weken echt overtuigend. De 20-voudig grandslamwinnaar zegevierde vorige week in Basel, maar kwam toen voor zijn doen matig voor de dag. Vrijdagavond liep zijn service geweldig en brak hij zijn opponent twee keer.

In de halve eindstrijd wacht Federer een clash met Novak Djokovic. Van de Serviër, die maandag weer nummer één wordt, verloor Federer in het verleden 24 keer. Daar staan 22 zeges van de Zwitser tegenover.

Djokovic heeft al maanden geen wedstrijd meer verloren. De Serviër won bij de laatste acht in drie sets van Marin Cilic: 4-6, 6-2 en 6-3. De andere halve finale gaat tussen Karen Chatsjanov en Dominic Thiem.