Nieuws/Sport
2759923
Sport

Luiten ontevreden: ’Een frustrerende dag’

Joost Luiten

Joost Luiten

Joost Luiten is op de gedeelde 23e plaats geëindigd bij het Turkish Airlines Open. Hij ging op de golfbaan van Antalya met zeventig slagen rond in de laatste ronde. Zijn totaalscore bedraagt 275 slagen.

Joost Luiten

Joost Luiten

De winst ging naar de Engelsman Justin Rose. De regerend olympisch kampioen eindigde met 267 slagen en boekte zijn elfde zege op de Europese tour.

Luiten speelde in Turkije pas zijn tweede wedstrijd na een langdurige polsblessure. Hij begon in het toernooi uit de lucratieve Rolex Series wat onwennig met een rondje 70, daarna volgden een keurige 66 in de tweede ronde en een 69 in de derde ronde.

Luiten was ontevreden over zijn optreden in de laatste ronde. ,,Ik had de snelheid vaak net niet en zag de lijnen ook niet goed. Door al die gemiste putts was het een frustrerende dag", stelde hij. ,,Ik ben wel blij met hoe mijn swing voelt. Ik sloeg de ballen als vanouds. Het is nu zaak dat alles weer gaat samenvallen, hopelijk komende week al in Zuid-Afrika waar ik de Nedbank Challenge in Sun City speel. Mijn lichaam voelt in ieder geval heel goed. Dat is heel belangrijk en geeft vertrouwen voor de komende toernooien."

Justin Rose

Justin Rose