Nieuws/Sport
276107372
Sport

België en Frankrijk ongeslagen naar WK

Orkun Kökcü schiet Turkije naar play-offs voor het WK

Orkun Kokcu (l) in actie.

Orkun Kokcu (l) in actie.

Turkije mag zich via de play-offs proberen te plaatsen voor het WK voetbal. Het elftal van bondscoach Stefan Kuntz won de laatste wedstrijd in groep G bij Montenegro: 1-2. Turkije eindigde daardoor als tweede achter het Nederlands elftal, dat Noorwegen met 2-0 aan de kant zette en zich rechtstreeks voor het WK kwalificeerde. Noorwegen is als nummer 3 uitgeschakeld.

Orkun Kokcu (l) in actie.

Orkun Kokcu (l) in actie.

Turkije begon zwak in Podgorica en kwam al in de 4e minuut op achterstand. Fatos Beciraj scoorde. Turkije probeerde zich snel te herpakken. De gelijkmaker liet niet heel lang op zich wachten. Kerem Aktürkoglu bracht de Turken halverwege de eerste helft langszij.

Feyenoorder Orkun Kökcü werd de matchwinner bij Turkije. De middenvelder schoot zijn elftal na een uur spelen op voorsprong. Turkije gaf die 2-1 niet meer uit handen.

België en Frankrijk ongeslagen naar WK

België en Frankrijk gaan ongeslagen naar het WK voetbal in Qatar. Beide landen waren al zeker van groepswinst en daarmee directe plaatsing voor de eindronde, maar ook in de laatste wedstrijd van de WK-kwalificatie leden ze geen verlies. Frankrijk won in Helsinki met 2-0 van Finland, België hield in Cardiff Wales op 1-1.

Het punt voor Wales was voldoende om zich als nummer twee van de poule van deelname aan de play-offs voor het WK te verzekeren. Kevin de Bruyne opende al vroeg de score voor de Belgen, Kieffer Moore maakte het doelpunt voor de thuisploeg.

Tsjechië won weliswaar met 2-0 van Estland, maar eindigde als derde in de groep van België en Wales. De Tsjechen mogen desondanks meedoen aan de play-offs omdat zij groepswinnaar waren in de Nations League.

Frankrijk boorde de Finse hoop op het halen van de WK-play-offs de grond in. Goals van Karim Benzema en Kylian Mbappé in de tweede helft bezorgden de Scandinaviërs een kater, omdat Oekraïne met 2-0 Bosnië-Herzegovina opzijzette en daarmee het begeerde ticket voor de play-offs bemachtigde.