Sport/Wielrennen
276119096
Wielrennen

Wielerploeg Ineos rijdt voorlopig niet

Nicolas Portal

Nicolas Portal

LONDEN - Team Ineos rijdt de komende weken geen wedstrijden wegens het coronavirus. Het geeft de wielerploeg ook meer tijd om te rouwen, na de dood van Nicolas Portal, een van de ploegleiders van Ineos.

Nicolas Portal

Nicolas Portal

Hij overleed dinsdag onverwacht in zijn huis in Andorra op 40-jarige leeftijd, vermoedelijk aan hartfalen. Ook de uitbraak van het het coronavirus heeft bijgedragen aan de beslissing van de ploegleiding om niet te koersen. Hierdoor mijdt Ineos alle koersen die tot en met 22 maart worden gehouden. In de Ronde van Catalonië, die een dag later begint, is de ploeg van plan weer in het peloton aan te sluiten.

„We hebben de UCI laten weten dat we in deze periode niet zullen meedoen aan wedstrijden. We hebben deze beslissing genomen gezien de unieke omstandigheden waarmee we te maken hebben na het tragische nieuws van gisteren. En we erkennen duidelijk dat er ook een zeer onzekere situatie is met het coronavirus”, zo laat de ploeg weten.

Portal was een bescheiden profrenner, maar beleefde als ploegleider zijn grootste successen in de Tour de France. Hij begeleidde Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal bij hun Tourzeges.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop