Sport/Voetbal
2761831
Voetbal

Clubs naderen akkoord over centrale verdediger

Ajax heropent jacht op Magallan

Lisandro Magallan (l.)

Lisandro Magallan (l.)

AMSTERDAM - Ajax heeft de jacht op Lisandro Magallan (25) heropend. De Argentijnse verdediger speelt komend weekeinde met zijn club Boca Juniors de beladen finale om de Copa Libertadores tegen River Plate en zou in januari de overstap naar Amsterdam moeten maken. Beide clubs zijn elkaar afgelopen week genaderd over de transfersom, die door bonussen in totaal circa negen miljoen euro bedraagt.

Lisandro Magallan (l.)

Lisandro Magallan (l.)

De transfer van de ervaren verdediger leek eind mei al rond. Magallan was in Amsterdam, werd medisch goedgekeurd, maar Ajax en Boca Juniors wisten uiteindelijk geen overeenstemming te bereiken over de transfersom, waarna Ajax doorschakelde naar Daley Blind en de centrale verdediger gedesillusioneerd terugkeerde naar Buenos Aires.

Back-up nodig

PSV-Ajax (3-0) maakte Ajax echter pijnlijk duidelijk dat er een goede back-up nodig is voor Matthijs de Ligt. Mocht Ajax erin slagen Magallan binnen te halen, dan strikt het mogelijk opnieuw een winnaar van de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. In 2016 ging Davinson Sanchez met zijn Colombiaanse club Atletico Nacional met die hoofdprijs aan de haal.

Sanchez was vanaf de eerste dag een meerwaarde, bereikte met Ajax de finale van de Europa League en werd met zijn transfer naar Tottenham Hotspur uiteindelijk de duurste speler van de Eredivisie ooit. Winkelen in Zuid-Amerika bevalt Ajax – mede door het Argentijnse ’gif’ van Magallans landgenoot Nicolas Tagliafico – dan ook goed.

Magallan verwijt directeur spelerszaken Marc Overmars de misgelopen transfer in mei niet en zou nog steeds graag naar Ajax willen. Het is voor de rechtenstudent te hopen dat zijn club Boca Juniors zich nu iets flexibeler opstelt.