Nieuws/Sport
276476
Sport

Everton 'moet' topper verkopen

Vreemd gevoel bij Koeman

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Ronald Koeman is nog maar drie weken in training met de spelers van Everton, maar donderdag wacht al het eerste serieuze duel voor The Toffees.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

"We kijken er naar uit, maar het is een vreemd gevoel dat ik nu na drie weken voorbereiding al een elftal moet kiezen", aldus de Nederlandse manager, die de afgelopen maanden behoorlijk actief was op de transfermarkt. 

Naast Ajax-middenvelder Davy Klaassen, doelman Joel Pickford, verdediger Michael Keane, aanvaller Sandro Ramirez werd ook Wayne Rooney teruggehaald. Koeman kan niet vaak genoeg benadrukken hoe blij hij is met de van Manchester United overgekomen routinier. 

Wayne Rooney overlegt met Erwin Koeman

Wayne Rooney overlegt met Erwin Koeman

"Wat ik tot nu toe van hem heb gezien is precies wat ik wilde en nodig had. We hebben totaal geen twijfels over zijn kwaliteiten. Het was een gemakkelijke beslissing om hem terug te halen. De jonge spelers in de selectie weten alles van Wayne en hij weet precies hoe je prijzen moet pakken. Dat hij laat ook dagelijks zien op het veld."

Everton krijgt donderdag op Goodison Park bezoek van het onbekende Ruzomberok uit Slowakije, maar Koeman is met al zijn ervaring op zijn hoede. "In Europees verband bestaan er geen gemakkelijke wedstrijden. We moeten gewoon aan de bak tegen Ruzomberok."

Barkley

Koeman had woensdag ook nog transfernieuws. Al ging het dit keer over een vertrek. Ross Barkley, die nog een contract tot medio 2018 heeft, lijkt de Merseyside namelijk te gaan verlaten. "We hebben hem een goed aanbod gedaan, maar hij heeft het afgewezen. Hij heeft gezegd toe te zijn aan een nieuwe uitdaging", aldus Koeman, die weet dat hij Barkley deze zomer moet verkopen om nog aan de middenvelder te verdienen. 

Ross Barkley in actie tegen Arsenal.

Ross Barkley in actie tegen Arsenal.