Sport/Voetbal
2775993
Voetbal

Zo’n 100 Ajax-supporters aanwezig in hotel

Laffe aanval van Benfica-hooligans op hotel

De ravage in het hotel is groot.

De ravage in het hotel is groot.

LISSABON - In Lissabon is een hotel met tientallen Ajax-supporters - op een steenworp afstand van het stadion - aangevallen door Benfica-hooligans.

De ravage in het hotel is groot.

De ravage in het hotel is groot.

Om en nabij de honderd Ajax-fans zaten het gelijkspel van hun club tegen Benfica (1-1) te vieren met een wijntje en een biertje, toen opeens een glasbak omgegooid werd. Vervolgens vielen tientallen ’capuchonnetjes’ de Ajax-fans op het terras van het hotel aan met scherven van halve flesjes bier én met stenen.

Ook werd er door de hooligans gegooid met terrasmeubilair door de ruiten van het hotel. De Ajax-fans renden vervolgens zo snel mogelijk het trappenhuis in richting hun kamers, een plek waar de hooligans niet konden komen.

Melding bij UEFA

Ajax heeft bij de Europese bond UEFA melding gemaakt van de aanval op het hotel. „De informatie die wij van de politie hebben gekregen, is dat er één Nederlandse gewonde is. Er is vooral materiële schade. Het is een kwestie van openbare orde die zich buiten de wedstrijd om heeft afgespeeld, maar we hebben het desondanks wel bij de UEFA gemeld. Voor de mensen die op dat terras zaten, moet het verschrikkelijk zijn geweest”, liet een woordvoerder weten.