Sport/Voetbal
277735760
Voetbal

Bizar: nieuwe Malmö-spits mist eigen bruiloft door transfer en stuurt broer

Hij liet de trouwfoto’s van tevoren maken...

Hij liet de trouwfoto’s van tevoren maken...

MALMO - Een opvallend verhaal uit Zweden, waar spits Mohamed Buya Turay (27) wel erg ver is gegaan om zijn nieuwe werkgever Malmö FF te behagen. Afgelopen week bleek dat hij niet aanwezig was op zijn eigen bruiloft. Reden: zijn nieuwe club had hem gevraagd eerder aan te sluiten.

Hij liet de trouwfoto’s van tevoren maken...

Hij liet de trouwfoto’s van tevoren maken...

Buya Turay plaatste begin deze week op Instagram dat hij getrouwd is met zijn vriendin Suad, die hij vorig jaar had leren kennen. „We zijn getrouwd op 21 juli in Sierra Leone. Maar ik was er niet omdat Malmö me vroeg eerder hierheen te komen”, vertelde hij afgelopen donderdag aan de Zweedse krant Aftonbladet.

Toch is hij wél te zien op de foto’s die het gelukkige koppel samen de wereld instuurde van hun huwelijk. „We hebben de foto’s van tevoren gemaakt, waardoor het lijkt alsof ik er wel was. Mijn broer moest mij vertegenwoordigen op de bruiloft.” Turay heeft zijn bruid nog niet gezien sinds hij ermee in de echt verbonden is. „Ik zal proberen haar nu naar Zweden en Malmö te krijgen, zodat ze dicht bij mij kan zijn. Ze gaat hier bij mij wonen.”

Malmö is verwikkeld in een hevige titelstrijd en speelt tegelijk ook Europese voorrondes. Turay debuteerde afgelopen donderdag met een invalbeurt in een 3-0-zege tegen Dudelange in de derde voorronde van de Europa League.

Bron: Aftonbladet/Het Nieuwsblad