Sport/Autosport
2779790
Autosport

Video - Verstappen geeft Ricciardo ’panna’

Verstappen poort Ricciardo

Verstappen poort Ricciardo

SAO PAULO - Zoals bij elke GP mogen Red Bull-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo voor de kwalificaties en de race de lokale gebruiken of sporten uitproberen. In Brazilië is dat vanzelfsprekend voetbal.

Verstappen poort Ricciardo

Verstappen poort Ricciardo

De mannen kregen een masterclass freestyle futsal voorgeschoteld door enkele Braziliaanse pingelaars. Na de trucjes mochten ook Verstappen en Ricciardo hun voetbalkunsten vertonen. Zo gooiden beide coureurs er een ’schaar’ uit, maar doorgaans doen ze sneller over een rondje over Spa-Franchorchamps dan de voltooiing van één goed uitgevoerde schaar.

Hierna kregen de Red Bull-racers de kans om elkaar te poorten. En de Nederlander doet het zelfs ultiem: hij geeft zijn Australische teamgenoot zelfs een panna achter zijn standbeen. Na de nodige ’oehs’ en ’aahs’ moet Ricciardo zijn meerdere erkennen in Verstappen. Na de ’vernedering’ klapt hij dan ook voor de panna.

In de laatste partijvorm spelen de twee tegen elkander. Allebei de coureurs weten te scoren, maar kunnen het voortaan beter bij racen laten.