Sport/Tennis
2782203
Tennis

Alexander Zverev voor de vijfde keer naar Ahoy

Krajicek haalt topper binnen

Alexander Zverev

Alexander Zverev

Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft een grote speler binnengehaald voor het ABN AMRO World Tennis Tournament.

Alexander Zverev

Alexander Zverev

Alexander Zverev doet in februari 2019 voor de vijfde keer in zijn loopbaan mee in Rotterdam. De 21-jarige Duitser is de nummer vijf van de wereld en is er komende week ook bij tijdens de World Tour Finals in Londen.

Zverev won afgelopen jaar het Masters-toernooi van Madrid en bereikte in zowel Miami als Rome de finale. Ook bereikte hij voor de eerste keer de kwartfinales van een grandslamtoernooi. Dat gebeurde op Roland Garros.

Zverev is de zevende speler die is aangekondigd voor de 46e editie van het toernooi in Ahoy. Eerder werd bekend dat Marin Cilic, Kei Nishikori, Stefanos Tsitsipas, Grigor Dimitrov, Hyeon Chung en Nick Kyrgios naar Rotterdam komen.

„Alexander is een typisch voorbeeld van een toptalent dat we vroeg met een wildcard een kans hebben gegeven om zich te ontwikkelen. Op die manier krijg je een band met hem en komt hij graag naar het toernooi”, aldus Krajicek. „We deden dit bijvoorbeeld ook met Federer en Dimitrov. Het is mooi om dan te volgen hoe zo’n speler zich ontwikkelt. In het geval van Zverev pakt dat heel goed uit.”