Sport/Voetbal
2785133
Voetbal

Politie houdt acht Belgen aan na rellen bij FC Den Bosch

Acht Belgen zijn gearresteerd na de rellen in Den Bosch.

Acht Belgen zijn gearresteerd na de rellen in Den Bosch.

DEN BOSCH - De politie heeft vrijdagavond in Den Bosch acht Belgen aangehouden wegens ongeregeldheden rond de voetbalwedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Twente.

Acht Belgen zijn gearresteerd na de rellen in Den Bosch.

Acht Belgen zijn gearresteerd na de rellen in Den Bosch.

Dat meldt nu.nl. Volgens de politie waren er zo’n vijftig fans uit Luik met de bus naar Den Bosch gekomen, maar hadden ze geen kaartjes voor de wedstrijd. De supporters vernielden op en rond het stadion meerdere dingen en toen duidelijk werd dat zij wegens gebrek aan geldige toegangsbewijzen het stadion ook niet in zouden komen, keerde de groep zich tegen de agenten.

Verdovende middelen

Voor de terugreis naar België werd de bus ingesloten en naar het politiebureau gebracht. De politie controleerde de Belgen een voor een en in de bus werden onder meer bivakmutsen en verdovende middelen aangetroffen. Acht mensen werden aangehouden, waarvan de politie er zeven nadrukkelijk met geweldpleging in verband brengt. De rest van de passagiers mocht weer naar België vertrekken.

De Bossche recherche is zaterdag begonnen met een vervolgonderzoek, waarbij de verdachten worden gehoord en camerabeelden worden bekeken. Mogelijk komen er nog meer verdachten in beeld.

Twente-fans

Ook na de wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Twente ging het mis, toen fans van de tukkers uit het bezoekersvak braken en het veld betraden. Zij zochten de confrontatie met supporters van FC Den Bosch en gooiden onder meer reclameborden richting het thuispubliek. De Twente-supporters werden echter snel weer hun eigen tribune op gejaagd voordat de boel echt kon escaleren.