Sport/Darts
27917
Darts

Meulenkamp werd helemaal gek van zijn gemiste dubbels

Ron Meulenkamp

Ron Meulenkamp

Ron Meulenkamp begon zijn eerste partij op het WK darts tegen Mensur Suljovic voortreffelijk, maar schot uiteindelijk toch flink tekort. In de eerste set kwam de Nederlander nog met 2-0 voor, maar verloor daarna drie games op rij. Ook de tweede en derde set gingen naar Suljovic. "Er ging van alles mis op een gegeven moment. Dubbels die misgingen. Ik werd er helemaal gek van", zei Meulenkamp voor de camera van RTL 7. "Dan laat ik me een beetje meeslepen, dat is dan de ervaring die je mist denk ik." 

Ron Meulenkamp

Ron Meulenkamp

"Op een gegeven moment mis je elke keer een leg met één pijl. Daar word je ook gefrustreerd van, omdat je weet dat je veel beter kan. Het zat er gewoon niet in vandaag. Hij was zelf ook niet goed. Het lag voor het oprapen. Maar als hij niet goed gooide, dan gooide ik zelf minder. Dat ga je dan niet winnen", aldus een teleurgestelde Meulenkamp. 

Met de uitschakeling van Meulenkamp blijft het aantal Nederlanders dat wel de tweede ronde haalde, staan op drie. Dat zijn Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Benito van de Pas. Donderdagavond worden de wedstrijden in de eerste ronde afgewerkt. Jeffrey de Graaf neemt het in een Nederlands onderonsje op tegen Jelle Klaasen. Vincent van der Voort treft de Duitser Max Hopp.