Sport/Autosport
2793313
Autosport

’Fysieke confrontatie Max met Ocon niet te rechtvaardigen’

Sportief directeur F1 kritisch op Verstappen

Max Verstappen heeft het aan de stok met Esteban Ocon.

Max Verstappen heeft het aan de stok met Esteban Ocon.

Max Verstappen moet beter zijn emoties onder controle houden. Dat is van essentieel belang voor zijn carrière in de Formule 1. Dat zegt Ross Brawn, de directeur sportief van de belangrijkste autosportklasse.

Max Verstappen heeft het aan de stok met Esteban Ocon.

Max Verstappen heeft het aan de stok met Esteban Ocon.

„Zijn fysieke confrontatie met Esteban Ocon was geen fraaie aanblik en ook niet te rechtvaardigen”, aldus Brawn op Autosport in een terugblik op de Grote Prijs van Brazilië.

Ross Brawn uit kritiek op Max Verstappen.

Ross Brawn uit kritiek op Max Verstappen.

Een woedende Verstappen ging zondag na zijn tweede plaats bij de Grote Prijs van Brazilië verhaal halen bij de coureur van Force India vanwege een aanrijding. De Nederlander reed aan de leiding toen achterblijver Ocon een inhaalpoging waagde en de Red Bull van de baan tikte. Daardoor kon wereldkampioen Lewis Hamilton zegevieren.

„Zijn frustratie was begrijpelijk en we mogen ook niet vergeten dat hij nog erg jong is en toch al enorme progressie heeft gemaakt in zijn carrière. Maar hij kan zich in dit soort situaties nog altijd niet goed beheersen en dat is wel een essentiële volgende stap”, meent Brawn.

Verstappen liet maandagavond in het tv-programma Peptalk op Ziggo Sport weten dat hij geen spijt heeft van zijn fysieke contact met Ocon. ,,Nee, ik baal er niet van. Ik baal er alleen van dat ik niet heb gewonnen.''

Hij reed fantastisch

Hoewel Brawn het graag anders had gezien, liet hij niet na Verstappen te prijzen om zijn optreden op het circuit van Interlagos. ,,Hij reed fantastisch. Je rijdt tenslotte niet iedere dag twee Ferrari's en twee Mercedessen voorbij. Ik weet ook zeker dat Max zal leren van dit voorval en de taakstraf die hij heeft gekregen zal ook bijdragen aan zijn ontwikkeling als coureur én man. ''