Nieuws/Sport
279646
Sport

Feyenoord kan Berghuis snel begroeten

Steven Berghuis wordt definitief Feyenoorder.

Steven Berghuis wordt definitief Feyenoorder.

Feyenoord heeft Steven Berghuis zo goed als binnen. De Rotterdamse club rondt dit weekeinde de komst van de aanvaller van Watford af. Berghuis gaat in De Kuip een meerjarig contract ondertekenen.

Steven Berghuis wordt definitief Feyenoorder.

Steven Berghuis wordt definitief Feyenoorder.

Daarmee gaat een door trainer Giovanni van Bronckhorst gekoesterde wens in vervulling. Berghuis werd vorig seizoen door Feyenoord al gehuurd van de Engelse club, en werd met de Rotterdammers kampioen van Nederland. Feyenoord stelde vervolgens alles in het werk om Berghuis definitief in te lijven, wat dus uiteindelijk ook gaat lukken.

De buitenspeler, die afgelopen seizoen tot dertig Eredivisie-wedstrijden kwam waarin hij zeven keer scoorde, wilde zelf ook graag de definitieve overstap naar De Kuip maken. De 9-voudig international van Oranje kwam in Nederland eerder uit voor FC Twente, VVV-Venlo en AZ.

Johan Cruijff Schaal

Van Bronckhorst kan zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad nog niet over de linkspoot beschikken, maar hoopt hem volgende week in de strijd om de Johan Cruijff Schaal wel te kunnen presenteren aan het Legioen, waar hij afgelopen mei afscheid van nam op de Coolsingel.

Berghuis is na Jean-Paul Boëtius, Sofyan Amrabat, Ridgeciano Haps en Jerry St. Juste de vijfde aanwinst van buitenaf die Feyenoord definitief vastlegt. De Rotterdammers huren bovendien Kevin Diks van Fiorentina.