Sport/Voetbal
2799761
Voetbal

Jeugdig Ajax klopt Heerenveen

David Neres

David Neres

Ajax heeft een besloten oefenduel met sc Heerenveen gewonnen.

David Neres

David Neres

De Amsterdamse club speelde op jeugdcomplex De Toekomst met een geïmproviseerde ploeg van spelers die normaal gesproken voor het eerste, tweede en hoogste jeugdelftal uitkomen. Het werd 3-2.

Neres in actie

Sebastian Pasquali, Danilo Pereira en Brian Brobbey scoorden voor de thuisploeg, die zonder de vele internationals acteerde. David Neres, Vaclav Cerny en Kostas Lamprou kregen wel speeltijd.

Sc Heerenveen voetbalde met meer bekende gezichten. Sam Lammers bracht de bezoekers uit Friesland op voorsprong. Nemanja Mihajlović verkleinde in de slotminuut de achterstand tot 3-2.

De Graafschap klopt VVV

VVV-Venlo verloor een oefenduel van De Graafschap. Het elftal van trainer Maurice Steijn ging in stadion De Koel met 1-4 onderuit.

VVV kwam door een doelpunt van Martin Samuelsen op voorsprong. Halverwege was de stand in evenwicht door een treffer van Erik Bakker, die scoorde uit een hoekschop.

De Graafschap liep in de tweede helft weg bij VVV. Jordu Tutuarima, Stef Nijland en Jordy Thomassen scoorden voor de huidige nummer zeventien van de eredivisie.

VVV, dat de vijfde plaats op de ranglijst inneemt, hervat de competitie na de komende interlandperiode met een thuiswedstrijd tegen AZ op zondag 25 november. De Graafschap heeft dezelfde dag een uitduel met FC Utrecht op het programma.