Sport/Voetbal
2801438
Voetbal

Persoonlijke bevestiging aan Van Praag

’Geen Super League tot 2024’

Michael van Praag

Michael van Praag

AMSTERDAM - Alle geruchten over een Super League per 2021 kunnen de prullenbak in. Naar aanleiding van gelekte documenten in Football Leaks zouden Europese topclubs elkaar hebben gevonden om na de huidige Champions League-cyclus tot 2021 zelfstandig verder te gaan buiten de UEFA en nationale competities om.

Michael van Praag

Michael van Praag

Tijdens een vergadering van de UEFA Club Competitions Committee gisteren bevestigden onder andere Bayern München en FC Barcelona dat zij geen gesprekken voeren met wie dan ook over een Super League. Ook de directeur van de ECA (gezamenlijke Europese topclubs) en de vertegenwoordiger van de nationale Europese competities ontkenden hiermee bezig te zijn nadat de aanwezige Michael van Praag dit op persoonlijke titel ter tafel bracht.

Alle grote Europese topclubs verzekerden dat zij zullen deelnemen aan de volgende Europese cyclus (2021-2024) van de UEFA. Wat daarna zal gebeuren is ongewis, maar voorlopig is de toekomst van de Champions League en deelname van Europese topclubs aan hun nationale competities gewaarborgd.

Een brief dit jaar van Real Madrid leek een aanzet te geven om een afscheiding in 2021 te onderzoeken, maar de animo daarvoor is nihil. De Engelse topclubs blijven sowieso de Premier League – hun grootste inkomstenbron – trouw en dus ook Bayern München, FC Barcelona, Juventus en anderen zullen zeker tot 2024 niet deelnemen aan een Super League.