Sport/Voetbal
2805793
Voetbal

Duitsers winnen in laatste ’Oranje’-test

De Duitse spelers vieren een goal.

De Duitse spelers vieren een goal.

LEIPZIG - In de laatste test voor de wedstrijd met het Nederlands elftal heeft Duitsland ruim gewonnen van Rusland.

De Duitse spelers vieren een goal.

De Duitse spelers vieren een goal.

In Leipzig won het elftal van coach Joachim Löw het oefenduel met 3-0. Het was de eerste keer dit jaar dat de Duitsers in één duel meer dan twee keer scoorden.

Bij rust was het al 3-0 in Duits voordeel. De doelpunten kwamen op naam van Leroy Sané, Niklas Süle en Serge Gnabry.

Duitsland ontvangt maandag het Nederlands elftal in het kader van de Nations League in Gelsenkirchen.

Tegen de Russen begon Löw met een zeer jonge formatie. Doelman Manuel Neuer en Jonas Hector waren de enige spelers die ouder waren dan 25. Hector viel geblesseerd uit. Thomas Müller en Mats Hummels, spelers van kampioen Bayern München én wereldkampioenen van 2014, zaten op de bank. Müller viel nog wel in.

De gemiddelde leeftijd van Löws basiselftal was 23,9. Duitsland speelde sinds het toernooi om de Confederations Cup in 2017 niet meer in een dusdanig jonge formatie. Destijds op het voorbereidingstoernooi voor de wereldtitelstrijd in Rusland had de bondscoach veel van zijn beste spelers thuisgelaten.

Löw was tevreden. „Vooral in de eerste helft hebben we dynamisch en met veel diepgang gespeeld. Dat leidde tot de doelpunten. Wellicht mede door alle wissels raakten we het ritme in de tweede helft een beetje kwijt. We slaagden er niet meer in de kansen uit te spelen.”