Sport/Voetbal
2808437
Voetbal

’U moet oppassen dat u hier geen vaste klant wordt’

Excelsior-speler wéér voor de rechter

Jinty Caenepeel in betere tijden voor Excelsior

Jinty Caenepeel in betere tijden voor Excelsior

OOSTENDE - Excelsior-speler Jinty Caenepeel (21) verscheen vrijdagochtend alweer voor de rechter. Deze keer kwam hij ook daadwerkelijk opdagen. „U moet oppassen dat u hier geen vaste klant wordt”, aldus de rechter.

Jinty Caenepeel in betere tijden voor Excelsior

Jinty Caenepeel in betere tijden voor Excelsior

Deze keer werd hij gedagvaard omdat hij op 25 maart in Oostende een zogenaamde vluchtmisdrijf pleegde, nadat hij een ongeval veroorzaakte. Hij gaf later toe dat hij in paniek was ’omdat hij iets gedronken had’.

Het ongeval gebeurde in het Belgische kustplaatsje Oostende. Caenepeel verleende er toen geen voorrang aan een taxi. Het resulteerde in een botsing en de chauffeur raakte daarbij gewond. De Belgische voetballer stapte uit en praatte nog even met de man, maar daarna vertrok hij toch. „Vluchtmisdrijf dus”, vond het parket.

Cannabis

Het strafverleden van Caenepeel sprak niet bepaald in zijn voordeel. Zo werd hij in 2016 al eens veroordeeld voor een snelheidsovertreding en kreeg hij in mei nog een fikse straf omdat hij onder invloed van cannabis achter het stuur belandde. Hij riskeerde toen een levenslang rijverbod, maar de rechter oordeelde dat hij niet verslaafd was.

De advocaat van Caenepeel ontkende het vluchtmisdrijf niet. Zij vond het wel jammer dat de politie de remsporen niet had gecontroleerd. „Mijn cliënt ging stevig in de remmen. Die taxi niet”, klonk het volgens Het Nieuwsblad. „Bovendien is de Mariakerkelaan ondertussen een voorrangsbaan geworden. Hij had die man wel zijn naam gezegd voor hij vertrok, maar hij had onmiddellijk veel spijt van wat hij had gedaan. Hij wilde eigenlijk net naar de politie stappen toen die zelf voor zijn deur stonden.”

Excuses

Caenepeel zelf excuseerde zich uitgebreid bij de rechter. „Ik had nooit mogen wegrijden. Ik had ook echt niet gezien hoe erg het was. Dat wist ik pas achteraf”, klonk het. De politierechter vroeg hem terloops hoe het met zijn professionele carrière ging. Maar het antwoord was negatief: „Sinds die zaak met die cannabis zijn mijn speelminuten fors verminderd.”

De jonge voetballer kreeg een boete van 3600 euro en een rijverbod van drie maanden en vijftien dagen. Als hij daarna zijn rijbewijs nog terug wil krijgen, zal hij moeten slagen voor medische en psychologische proeven en zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw moeten afleggen. „Ik hoop dat ik u de volgende keer niet hier maar op het scherm of op het veld zie”, sloot de rechter af.