Sport/Tennis
2811658
Tennis

Federer neemt ballenjongen in bescherming

Roger Federer en Alexander Zverev.

Roger Federer en Alexander Zverev.

LONDEN - Roger Federer neemt Alexander Zverev niet kwalijk dat de jonge Duitser in de slotfase van hun halvefinalewedstrijd op de ATP Finals een slagenwisseling onderbrak.

Roger Federer en Alexander Zverev.

Roger Federer en Alexander Zverev.

Zverev (21) stopte een punt omdat een ballenjongen - in het gezichtsveld van Zverev - een bal liet vallen en naar voren stapte om die weer op te pakken. „Ik twijfel niet aan Sascha’s sportiviteit”, zei Federer tijdens de persconferentie. „Ik denk dat het een moedige zet van Sascha is om de rally te stoppen omdat de scheidsrechter ook had kunnen zeggen: „Sorry, vriend, jij zit in de rally.””

Federer neemt ook de ballenjongen niets kwalijk. „Ik hoop dat hij geen slapeloze nacht heeft. Uiteindelijk is het geen grote zaak. Ik ben echt niet boos op hem. Het is goed. Wat mij betreft is het goed.”

De umpire van dienst, Carlos Bernardes, zag het voorval niet en was verbaasd dat Zverev de rally onderbrak. Desalniettemin gaf hij een zogenoemde ’let’ (punt wordt ongeldig verklaard en opnieuw gespeeld). Federer daarover: „Ik heb altijd gedacht dat het de beslissing van de scheidsrechter was, niet de beslissing van een speler.”