Sport/Autosport
281252
Autosport

Alonso hoopt op heerlijk weekeinde op Hungaroring

Fernando Alonso kreeg zaterdag een taart.

Fernando Alonso kreeg zaterdag een taart.

Fernando Alonso kende zaterdag een fijne dag. De Spanjaard kwalificeerde zich op zijn 36e verjaardag als zevende voor de Grand Prix van Hongarije. Een knappe prestatie, gezien zijn dit seizoen bij tijd en wijle krakkemikkige McLaren-bolide. 

Fernando Alonso kreeg zaterdag een taart.

Fernando Alonso kreeg zaterdag een taart.

"Tot nu toe is het een zeer positief weekeinde. We wisten dat de drie topteams buiten bereiken zouden zijn en dus waren de zevende en achtste plaats het maximaal haalbare vandaag. Het is mooi dat Stoffel Vandoorne en ik die plekken dan ook daadwerkelijk weten te bemachtigen."

Alonso weet dat zijn werk er echter nog niet op zit. "Op zaterdag zijn er echter geen punten te verdienen. Hopelijk kunnen we onze mooie startplaatsen tijdens de race verzilveren en punten scoren. Die kunnen we goed gebruiken", aldus Alonso, die tot dusver slechts twee punten sprokkelde. 

Lees ook op telesport.nl: - Hamilton ziet bui al hangen - Vettel vol vertrouwen na 48e pole - Vervanger Massa gigantisch bang - Verstappen eigenlijk 'heel blij' met P5 - Verstappen 'best of rest' in kwalificatie

Fernando Alonso de medewerkers van McLaren toe.

Fernando Alonso de medewerkers van McLaren toe.

Vooruitblikkend op de zonadg geeft de Spanjaard zichzelf een goede kans. "Het is op dit circuit lastig om in te halen, maar onze banden zijn hier heel stabiel. Met een goede start moeten we onze posities kunnen vasthouden. Dat is ook het doel. Als dat lukt, hebben we een heerlijk weekeinde."

Na de kwalificatie werd de tweevoudig wereldkampioen door het team van McLaren vanwege zijn verjaardag in het zonnetje gezet. Er werd voor hem opgetreden en hij kreeg een geel-rode taart overhandigd.