Sport/Wielrennen
2813707
Wielrennen

’Schema is verre van ideaal voor mij’

Dumoulin twijfelt over Tour-deelname

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

VALKENBURG - Tom Dumoulin heeft voor het eerst openlijk zijn twijfels geuit over deelname in de komende Tour de France.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Tijdens een wielercafé in de Amstel Gold Race experience vertelde de kopman van Sunweb dat hij afgelopen week voor het eerst met zijn ploeg over het programma voor 2019 heeft gediscussieerd. „Het schema van de Tour de France is verre van ideaal voor mij. Ik denk niet dat er de afgelopen jaren een grote ronde is verreden die zo slecht bij mijn profiel past”, aldus Dumoulin die een week terug is van zijn huwelijksreis naar Nepal.

Waar in de komende Tour slechts 27 individuele tijdritkilometers zijn, telt de Giro d’Italia in 2019 daarentegen bijna 59 kilometers tegen de klok. „In alle opzichten ligt de Giro me veel beter”, erkent Dumoulin.

„De Giro heb ik daarentegen al een keer gewonnen, terwijl na de tweede plek achter Geraint Thomas afgelopen zomer mijn grote uitdaging is om de Tour te winnen. Eind juli heb ik duidelijk uitgesproken dat die ronde mijn grote doel zou worden. Ik vraag me nu af of ik in 2019 wel alles op de Tour moet zetten. Na de eerste gesprekken met de ploeg neigen we voor een grote ronde te kiezen. Ik heb momenteel niet echt een voorkeur dus de ploeg heeft de doorslaggevende stem. We zullen spoedig die knoop doorhakken omdat het hele programma afhankelijk van die keuze is. Om opnieuw de combinatie Giro en de Tour te rijden? Na dit seizoen weet ik hoe zwaar die dubbel weegt en het is verre van ideaal om ieder jaar twee grote rondes te rijden.”