Sport/Darts
281380
Darts

Taylor: 'Lewis leek Conor McGregor wel'

Phil Taylor

Phil Taylor

Phil Taylor gaat zondagavond op voor zijn zestiende titel in de World Matchplay, waarmee hij het record dat hij zelf in handen heeft, nog scherper kan stellen.

Phil Taylor

Phil Taylor

"Geweldig dat ik in de finale sta", jubelde hij zaterdagavond na zijn gewonnen halve finale (17-9) tegen Adrian Lewis voor de camera's van RTL7

Ondanks dat hij The Jackpot met ruim verschil versloeg, wilde Taylor niets weten van een makkie. "Het kostte me veel energie", aldus The Power, die in de kwartfinale Michael van Gerwen elimineerde. "Lewis kwam op met een houding alsof hij Conor McGregor was, hij wilde me het hele podium over slaan. Maar ik wist dat ik mijn tijd moest nemen omdat het een lange wedstrijd kon worden.  Zo hield ik hem onder druk en dat voelde hij."

Adrian Lewis

Adrian Lewis

Rijk en knap

Op de vraag waarom Taylor, die in goede vorm steekt, na dit seizoen stopt, reageerde de 16-voudig wereldkampioen met een knipoog. "Ik ben rijk, ik ben knap, en ik wil nu van het leven gaan genieten", lachte de Engelsman. "Nee, serieus. Ik heb de dartsport veel gegeven, de dartsport heeft mij veel gegeven, maar op 56e (in augustus wordt Taylor 57, red.) is het wel mooi geweest."

Taylor neemt het zondagavond in de finale op tegen Peter Wright, die in een thriller te sterk was voor Daryl Gurney: 17-15.