Sport/Voetbal
2814441
Voetbal

Final Four in Portugal

Winnaar niet automatisch naar EURO 2020

GELSENKIRCHEN - De vier winnaars van de vier divisies in League A spelen op 5 en 9 juni in Portugal om de winst van de Nations League.

Portugal, Engeland en Zwitserland hebben zich al geplaatst. En vandaag kan Nederland zich bij een gelijkspel of overwinning tegen Duitsland eveneens kwalificeren.

Opvallend genoeg start dat mini-toernooi om de Nations League slechts vier dagen na de finale van de Champions League op 1 juni in het stadion van Atlético Madrid.

Hoe gaat het precies?

  • Bij een nederlaag van Oranje in Gelsenkirchen kwalificeert Frankrijk zich alsnog voor het eindtoernooi, dat bestaat uit twee halve finales (loting 3 december in Dublin), een troostfinale en een finale in Porto en Guimaraes.
  • De winnaar van de Nations League kwalificeert zich overigens NIET rechtstreeks voor het EK.
  • Plaatsing voor EURO 2020 zal Oranje in eerste instantie moeten afdwingen via de normale EK-kwalificatiereeks van maart 2019 tot en met november 2019.
  • Lukt dat niet, dan zijn er nog vier EK-tickets te vergeven via de play-offs begin 2020 tussen de zestien best geplaatste landen uit de Nations League-divisies, die zich niet via de reguliere EK-kwalificatie hebben verzekerd van deelname aan EURO 2020.