Nieuws/Sport
281551
Sport

Van der Mark met Yamaha-team winnaar 8 Uren van Suzuka

Michael van der Mark op archiefbeeld.

Michael van der Mark op archiefbeeld.

Motorcoureur Michael van der Mark en zijn teamgenoten Alex Lowes en Katsuyuki Nagasuka hebben in Japan de 40ste editie van de beroemde 8 Uren van Suzuka gewonnen.

Michael van der Mark op archiefbeeld.

Michael van der Mark op archiefbeeld.

Voor alle drie Yamaha-coureurs was het de derde keer dat zij de prestigieuze race op hun naam schreven. De Nederlander deed dat eerder in 2013 en 2014 op een Honda-machine, zijn Britse teamgenoot in het WK Superbike en de Japanner verrichtten een huzarenstukje door op de Yamaha YZF-R1 hun trilogie te voltooien.

 

Het trio van het Yamaha Factory Racing Team legde 216 ronden af op het grandprixcircuit. Dat was één ronde meer dan het Kawasaki-team met de Japanners Watanabe en Kamanuzaman en de Brit Leon Haslam. Lowes die ook naar de pole was gereden, nam de slotfase in het donker voor zijn rekening en werd onder het kunstlicht als winnaar afgevlagd.

Yamaha was niet alleen in de 8 uursrace de grote winnaar, maar legde ook beslag op de wereldtitel enduranceracen (EWC). Het trio Mike de Meglio, David Checa en Niccoló Canepa van het GMT94-team zorgde voor dat succes door het Suzuki Endurance Racing Team af te troeven.