Sport/Autosport
281689
Autosport

Nederlander tevreden over GP Hongarije ondanks botsing

Verstappen biedt excuses aan

Max Verstappen.

Max Verstappen.

Max Verstappen neemt de schuld voor zijn botsing met teamgenoot Daniel Ricciardo op de Hungaroring op zich.

Max Verstappen.

Max Verstappen.

"M'n start was heel goed, daarna moest ik wat uitwijken voor anderen", legde Verstappen uit, nadat hij de race als vijfde finishte, voor de camera van Ziggo Sport.

Lees ook op telesport.nl:

Ricciardo woest op Verstappen Verstappen elimineert Ricciardo - Verstappen herpakt zich in Hongarije Herbeleef GP van Hongarije Vettel: 'Zo blij na ernstig stuurprobleem'

"Van daaruit kwam ik in de problemen. Bij het remmen voor bocht twee blokkeerde ik, toen kon ik niks meer en onderstuurde tegen m'n teamgenoot aan. Dat is het laatste wat je wilt. Mijn excuses aan Daniel. We hebben tot nu toe denk ik een heel goede relatie en het was niet mijn bedoeling tegen hem aan te rijden."

Tegenover internationale media sprak Verstappen ook zijn spijt uit richting het team, evenals de intentie om nog met Ricciardo te gaan praten.

Tevreden

Ondanks het incident en een daaropvolgende tijdstraf kijkt de 19-jarige Limburger met enige tevredenheid terug op zijn wedstrijd: "Absoluut, zonder die straf had ik nog wel iets anders kunnen presteren, maar in de race ging het redelijk goed. Vooraf had ik voor de vijfde plek getekend, gezien het incident."

Met de zomerstop in de Formule 1 op komst kijkt Verstappen uit naar wat vrije tijd: "Ik moet eerst nog even testen, daarna ga ik er even tussenuit met vrienden en familie."