Sport/Wielrennen
281729
Wielrennen

Van Poppel pakt leiderstrui in Ronde van Polen

Danny van Poppel (op archiefbeeld)

Danny van Poppel (op archiefbeeld)

KATOWICE - Danny van Poppel is de nieuwe leider in de Ronde van Polen. De Nederlandse sprinter van Sky verloor zondag weliswaar in de sprint van de tweede etappe van de Italiaan Sacha Modolo, maar mocht toch naar het podium om de leiderstrui in ontvangst te nemen. Zaterdag was Van Poppel in de openingsrit als derde geëindigd achter de Slowaakse wereldkampioen Peter Sagan en de Australiër Caleb Ewan.

Danny van Poppel (op archiefbeeld)

Danny van Poppel (op archiefbeeld)

In de tweede rit, van Tarnowskie Góry naar Katowice over 142 kilometer, sprintte Van Poppels broer Boy naar de vierde plaats, achter de Duitser Max Walscheid van Team Sunweb. Wout Poels sprokkelde onderweg een bonificatieseconde en staat achtste in het algemeen klassement. De Limburger is met ambities naar Polen afgereisd nadat hij door de ploegleiding van Sky niet fit genoeg werd geacht voor Tourdeelname.

Modolo had zichzelf verbaasd met de ritwinst. ,,Ik voelde me zaterdag nog helemaal niet goed'', vertelde de Italiaan, die sinds de Ronde van Zwitserland half juni alleen nog het Italiaans kampioenschap had gereden. ,,Ik heb de voorbije weken goed getraind, maar ik verbaas mezelf wel. Ik wist niet dat ik dit al in de benen had. Gelukkig is de ene dag de andere niet. Zo'n snelle aankomst is overigens niet echt mijn ding. Ik ben meer fan van een meer uitdagende finish." Modolo hield Van Poppel, veruit de snelste in de laatste 100 meter, net achter zich.

Maandag volgt een lastige rit van Jaworzno naar Szczyrk met vier beklimmingen.