Sport/Voetbal
2828087
Voetbal

KNVB-directeur Gudde : ’Heb zo m’n ideeën over ’Veranderagenda’’

Erik Gudde: ’Ik heb zo m’n ideeën’

Erik Gudde: ’Ik heb zo m’n ideeën’

KNVB-directeur Eric Gudde reageert niet afwijzend als hij wordt gevraagd een rol te spelen om delen van de ’Veranderagenda’ alsnog te realiseren.

Erik Gudde: ’Ik heb zo m’n ideeën’

Erik Gudde: ’Ik heb zo m’n ideeën’

Diverse clubs in de Eredivisie hebben hun hoop op Gudde gevestigd om na de mislukte besprekingen over een nieuwe competitie-opzet en de verbanning van kunstgras opnieuw te overleggen.

Exact een week geleden presenteerden de gezamenlijke Eredivisie-clubs hun ’Veranderagenda’, maar die heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van de Eredivisie zoals vooraf het uitgangspunt was van alle besprekingen.

„Ik sta daar zeker voor open. Niet voor niets sprak ik van een suboptimaal resultaat vorige week. Daarboven staat optimaal. Ik zie voldoende verbeterpunten. Clubs moeten het wel bij mij aangeven. Zeker heb ik ideeën en ik zal in ieders belang opereren. Ik ken de pijnpunten van Ajax, maar ook van Excelsior. Zolang ik maar speelruimte krijg en dan praat je ook over geld. De clubs uit de Eerste Divisie opperden het al eens.”

Of dit een snel proces kan worden. „Ik denk eerst dat het stof moet neerdalen en clubs dan verder moeten kijken. Uiteindelijk ligt de sleutel bij de Eredivisie als het om de verdeling van geld en de competitie-opzet gaat.”

Klik op onderstaande link en lees meer over de ’Veranderagenda’: