Sport/Wielrennen
2830280
Wielrennen

Nieuwe ploegleider voor Dumoulin

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

De technische staf van Team Sunweb is voor komend seizoen versterkt met Michiel Elijzen. De oud-renner gaat aan de slag als ploegleider van het team van Tom Dumoulin.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Eerder wimpelde Elijzen nog een aanbieding van de Nederlandse wielerbond KNWU om aan de slag te gaan als bondscoach af. Bij Sunweb zal hij in het hart van de ploegleiding gaan samen werken met o.a. Luke Roberts, Marc Reef, Arthur van Dongen, Aike Visbeek en o.a. Brian Stephens.

Na vijf jaar als profwielrenner de kost te hebben verdiend begon Elijzen als ploegleider bij het Belgische Lotto-Belisol. In 2013 werkte hij bij Team Blanco dat later door Belkin werd overgenomen. Daar kon hij niet zijn draai vinden. Vervolgens werkte hij voor de talentenploeg SEG Cycling en vervolgens voor Willems Veranda’s waar wereldkampioen veldrijden Wout van Aert onder zijn hoede een verrassend sterk voorjaar kende.

Bij Team Sunweb stopt Tom Stamsnijder. Na twaalf jaar tussen de profs te hebben rondgereden gaat de 33-jarige routinier zich nu op een maatschappelijke carrière richten.