Sport/Autosport
2834252
Autosport

Verstappen komt Ocon in 2019 niet meer tegen

Esteban Ocon

Esteban Ocon

ABU DHABI - De Franse coureur Esteban Ocon heeft geen stoeltje kunnen vinden voor volgend jaar in de Formule 1 en gaat daarom verder als test- en reservecoureur bij Mercedes.

Esteban Ocon

Esteban Ocon

De 22-jarige Fransman zit al een aantal jaar in het opleidingsprogramma van de Duitse renstal. Ocon debuteerde in 2016 in de Formule 1 bij het inmiddels weer verdwenen Manor Racing en rijdt nu voor het tweede jaar op rij bij Force India.

De Fransman rijdt zondag in Abu Dhabi zijn vijftigste en voorlopig laatste grand prix. Volgend jaar is geen plek voor Ocon in de Formule 1. „Hij zal veel tijd bij ons in de simulator gaan doorbrengen”, zei teambaas Toto Wolff van Mercedes. Ocon, die 136 punten bij elkaar reed en de vijfde plaats als beste resultaat heeft staan, dient in 2019 als reserve voor het geval er iets gebeurt met een van de vaste Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

De Fransman botste twee weken geleden in Brazilië met Max Verstappen, op dat moment de leider in de race. Ocon wilde zich van zijn ronde achterstand ontdoen, maar raakte daarbij de bolide van Verstappen. Het kostte de Nederlander de zege. Verstappen ging na de race boos verhaal halen bij Ocon. Hij duwde de Fransman in de pitstraat een paar keer en dat leverde hem een taakstraf op.

De Mexicaan Sergio Pérez blijft bij Force India en krijgt naar alle waarschijnlijkheid de Canadees Lance Stroll naast zich.