Sport/Voetbal
2840095
Voetbal

Sevilla wint en gaat aan kop in La Liga

André Silva juicht na zijn winnende treffer.

André Silva juicht na zijn winnende treffer.

SEVILLA - Sevilla heeft optimaal geprofiteerd van het gelijkspel (1-1) bij Atletico Madrid - FC Barcelona van zaterdagavond.

André Silva juicht na zijn winnende treffer.

André Silva juicht na zijn winnende treffer.

Zondag won Sevilla met 1-0 van Real Valladolid, waardoor de club nu bovenaan staat in La Liga. Na een half uur spelen maakte de Portugees André Silva het enige doelpunt.

Silva kon eenvoudig binnenkoppen na een voorzet van Pablo Sarabia. Quincy Promes zag vanaf de reservebank hoe zijn concurrent met een individuele actie een tegenstander dol draaide en met een uitstekende pass Silva in staat stelde de 1-0 te maken. Promes mocht in de 88e minuut nog invallen, toen Sarabia een publiekswissel kreeg. Sevilla heeft nu 26 punten na dertien speelronden. FC Barcelona (25), Atletico (24) en Deportivo Alaves (23) staan daar kort achter.

Espanyol verrassend onderuit

Espanyol heeft na vijf thuisoverwinningen voor het eerst dit seizoen verloren in eigen stadion. De nummer 5 van La Liga boog voor Girona: 1-3. Cristhian Stuani was de grote man bij de bezoekers met twee vroege doelpunten. Seydou Doumbia maakte de derde Girona-treffer.

Stuani, de Uruguayaanse spits en aanvoerder van Girona, trof in de 4e en 6e minuut doel. Espanyol kwam dat in het vervolg niet meer te boven, al deed Borja Iglesias nog wel iets terug. De tweede club uit Barcelona, die dit seizoen opvallend goed presteert, staat vijfde met 21 punten uit dertien wedstrijden. Girona heeft een punt minder en klom door de overwinning naar de zevende plek.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in La Liga