Sport/Darts
2840822
Darts

Gurney wint finale Players Championship Finals

Van Gerwen krijgt opnieuw flinke tik in aanloop naar WK

Michael van Gerwen gaat ten onder tegen Daryl Gurney.

Michael van Gerwen gaat ten onder tegen Daryl Gurney.

MINEHEAD - Michael van Gerwen heeft opnieuw een tik te verwerken gekregen in de aanloop naar het WK Darts, dat volgende maand begint.

Michael van Gerwen gaat ten onder tegen Daryl Gurney.

Michael van Gerwen gaat ten onder tegen Daryl Gurney.

De Brabander verloor de finale van de Players Championship Finals (het toernooi dat hij de laatste drie keer gewonnen had) met 11-9 van Daryl Gurney.

Nederlandse finale

Van Gerwen bereikte de eindstrijd via een overwinning op Gary Anderson, de man die hij vorige week op zijn beurt nog voorrang moest geven richting de finale van de Grand Slam of Darts. Gurney voorkwam een Nederlandse eindstrijd door Danny Noppert (verrassend halvefinalist) met 11-3 kansloos te laten.

De eerste twaalf legs gingen allemaal met de darts mee, zodat er 6-6 op het scorebord stond. Pas in de dertiende leg brak Van Gerwen zijn opponent voor het eerst, maar de Brabander verzuimde die break te verzilveren. Gurney brak terug naar 7-7 en pakte vervolgens ook de vijftiende leg weer: 8-7.

Vuur

Dat zorgde voor vuur bij Van Gerwen, die zijn eigen leg hield en vervolgens Gurney brak naar een 9-8 voorsprong. Maar opnieuw verzuimde Mighty Mike die te verzilveren en toonde Gurney zich een taaie tegenstander door terug te breken en de stand naar 9-9 te tillen.

Gurney hield vervolgens zijn eigen leg en Van Gerwen slaagde er niet meer in om de twintigste leg wél te winnen en de wedstrijd nog met een leg te verlengen. Gurney sloot af met een prachtige finish op bulls-eye en was helemaal door het dolle na zijn beslissende pijl.