Sport/Voetbal
2865996
Voetbal

Kolderieke misser Linssen kost Vitesse overwinning

Bryan Linssen gaat onderuit.

Bryan Linssen gaat onderuit.

Vitesse is er in de Eredivisie niet in geslaagd om FC Emmen een nederlaag toe te dienen. Een mislukte penalty van Bryan Linssen kostte Vitesse twee punten: 1-1.

Bryan Linssen gaat onderuit.

Bryan Linssen gaat onderuit.

Bij een overwinning had Vitesse de vierde plek overgenomen van FC Utrecht. De ploeg van Dick Advocaat kwam vrijdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen Exclsior: 3-3.

Na een half uur voetbal kwam Vitesse op voorsprong. Roy Beerens had de voorkeur gekregen boven Navarone Foor en maakte zijn basisplaats waar met een assist. De 31-jarige aanvaller bediende Bryan Linssen met een voorzet vanaf de rechterkant. De middenvelder van de Arnhemmers kwam goed voor zijn man en knikte prima binnen.

Bryan Linssen (rechts) heeft de score geopend.

Bryan Linssen (rechts) heeft de score geopend.

In de tweede helft kwamen de gasten uit Emmen snel langszij. Caner Cavlan was het meest attent toen Vitesse-goalie Eduardo een inzet niet goed kon wegwerken.

Twee minuten voor het einde kreeg Linssen vanaf elf meter de kans om Vitesse alsnog een overwinning te bezorgen. De 28-jarige middenvelder ging echter vlak voordat hij wilde uithalen onderuit, waardoor zijn inzet hoog over vloog.

Zijn misser deed sterk denken aan die van David Beckham ooit tegen Turkije. De Engelsman gleed in 2003 uit bij het nemen van een penalty in een belangrijke kwalificatiewedstrijd voor het EK. Ook zijn inzet vloog hoog over het doel.