Nieuws/Sport
2874711
Sport

Crowdfunden om topsportcarrière succesvol vervolg te geven

Sterre den Duijn: Europese titel smaakt naar meer

— Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat softbalster Sterre den Duijn (17) uit Valkenswaard.

Sterre den Rijn

Sterre den Rijn

Den Duijn kan zich niets voorstellen bij een leven zonder softbal. ,,Ik ben ermee grootgebracht. Mijn vader honkbalde vroeger, mijn moeder softbalde. Ik ging als peuter met hen mee. Toen ik vijf was, ben ikzelf gaan softballen. Ik vind softbal heerlijk om te doen omdat ik me er vrij in voel. Vervelende dingen die ik heb meegemaakt, kan ik loslaten als ik softbal. Daarnaast is het een tactische teamsport waarin iedereen ook een eigen taak heeft.’”

Sterre den Rijn

Sterre den Rijn

Haar talent werd al vroeg onderkend. Op haar veertiende speelde ze soms als rookie op het hoogste niveau - Golden League - al mee in het eerste team van haar club Twins in Oosterhout. Vorig jaar werd de pitcher en korte stop met het Nederlands team onder 16 Europees kampioen. Dat smaakt naar meer. ,,Ik droom ervan om met Oranje mee te doen aan de Olympische Spelen van 2024. En misschien lukt het me om in Amerika te gaan spelen’’, aldus Den Duijn die komend jaar met Oranje onder 19 mee wil doen aan het WK in Amerika.

Als sportster wil ze het uiterste uit zichzelf halen. Om die reden is Den Duijn in augustus verhuisd van het ouderlijk huis in Valkenswaard naar het Centrum voor Topsport en Onderwijs CTO) in Amsterdam. ,,Ik train er twee keer per dag en zit op het Caland Lyceum in mijn eindexamenjaar havo.’’

Ze is naarstig op zoek naar donateurs die haar voor een bedrag van 6.000 euro financieel willen ondersteunen. ,,De maandelijkse huur van mijn kamer, het eten en mijn materiaal moet ik zelf bekostigen. Dat is lastig, omdat ik naast mijn sport en opleiding geen tijd heb voor een bijbaantje.’’

Ga om Sterre den Duijn te ondersteunen naar talentboek.nl, klik op Talenten en vul dan haar naam in het zoekveld in.

Doneer en win

Met uw donatie aan Sterre den Duijn maakt u kans op één van de vele prijzen uit het prijzenpakket. Zoals een exclusieve rondleiding voor maximaal 8 personen bij KNGF Geleidehonden. Kijk voor het Telesport prijzenoverzicht ook op talentboek.nl.