Sport/Voetbal
2881857
Voetbal

Klopp: ’Opmars Burnley voorkomen’

Jurgen Klopp

Jurgen Klopp

Jurgen Klopp gaat woensdagavond met Liverpool op bezoek bij laagvlieger Burnley. De Duitse trainer verwacht geen makkelijk avondje op Turf Moor.

Jurgen Klopp

Jurgen Klopp

„Sinds ik trainer ben bij Liverpool hebben we het daar altijd moeilijk gehad”, aldus Klopp op de clubsite. „We hebben Burnley geanalyseerd. Het is een resultaatgerichte ploeg en ik weet zeker dat ze tegen het eind van het seizoen er goed voor staan.”

Burnley staat op een voorlaatste plaats in de Premier League met 9 punten uit 14 duels. Een vertekend beeld, vindt Klopp. „Ze hebben minder punten dan dat ze op basis van het veldspel zouden verdienen. Wij moeten er voor zorgen dat hun opmars komend weekend pas begint en niet eerder.”

Klopp kan een goede overwinning wel gebruiken. Vorige week verloor zijn ploeg het cruciale Champions League-duel tegen Paris Saint-Germain, afgelopen weekend wist Liverpool met een grote dosis geluk in de laatste minuut te winnen van stadsgenoot Everton. „Vanuit mijn oogpunt is er niets slechts aan een late voorsprong”, zei Klopp. „De wedstrijd tegen Burnley begint weer met 0-0 en duurt weer 95 minuten.”