Sport/Wielrennen
288697521
Wielrennen

Fabio Jakobsen (24) komt met goed nieuws na horrorcrash

Fabio Jakobsen.

Fabio Jakobsen.

Fabio Jakobsen (24) is na zijn horrorcrash van 5 augustus in de Ronde van Polen op de goede weg. De Nederlandse renner van Deceuninck-Quick-Step liet op Instagram weten dat de hechtingen in zijn gezicht eruit mogen.

Fabio Jakobsen.

Fabio Jakobsen.

Vier weken geleden onderging hij immers een operatie aan zijn boven- en onderkaak. In 2021 wacht hem nog een operatie, maar Jakobsen hoopt dat hij over een paar weken weer op de fiets kan zitten.

Begin augustus week Dylan Groenewegen in de Ronde van Polen op volle snelheid van zijn lijn af waardoor Jakobsen in de dranghekken belandde. Jakobsen raakte bij de valpartij zwaargewond, vooral zijn aangezicht kreeg het hard te verduren. Vier weken geleden onderging hij een reconstructie van zijn boven- en onderkaak.

Maandag liet hij op Instagram weten dat de hechtingen verwijderd werden. „Het herstelproces gaat goed. Het getransplanteerde bot moet de komende vier maanden sterker worden en aan elkaar groeien. De volgende operatie staat gepland in 2021. Over een paar weken moet ook mijn bekken genezen zijn en even sterk zijn als voor de val. Vanaf dan kan ik langzaam weer de fiets op en beginnen trainen”, klinkt het op Instagram. Goed nieuws dus voor de Nederlander.