Sport/Autosport
2887015
Autosport

Red Bull-baas: ’We moeten Gasly discipline bijbrengen’

Pierre Gasly

Pierre Gasly

Pierre Gasly is vanaf komend jaar de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull racing. Na een sterk debuut bij Toro Rosso mag hij Daniel Ricciardo opvolgen bij de Oostenrijkse renstal. Red Bull-adviseur Helmut Marko voert de druk alvast flink op.

Pierre Gasly

Pierre Gasly

De ontwikkeling van Gasly wordt nadrukkelijk in de gaten gehouden. De Fransman moet meteen presteren. „Dat hoort ook bij Formule 1. In de voetbalwereld wordt je ook gepasseerd als je niet presteert”, aldus Marko tegen Motorsport.com. „Hij heeft aangetoond dat hij snel is, maar we moeten hem nog wat discipline bijbrengen.”

Gasly is zelf vol vertrouwen. Hij beoordeelt zijn debuutjaar bij Toro Rosso met een 8,5. „Dit was mijn eerste complete seizoen. Ik moest het beste uit het materiaal halen en wist dat er drie of vier kansen waren om veel punten te pakken.”

In Bahrein (vierde), Monaco (zevende) en Boedapest (zesde) behaalde Gasly punten. In alle drie races werd het verschil al in de kwalificatie gemaakt. „In Bahrein moest ik goed kwalificeren, zodat we tijdens de race in schone lucht zouden rijden. Dat is gelukt. In Monaco en Boedapest lukte het om Q3 te halen en zo een goede gridpositie te hebben.”