Nieuws/Sport
289067
Sport

'We hebben nog het volste vertrouwen in hem'

PSV-leiding staat achter Cocu

Ontgoocheling bij PSV

Ontgoocheling bij PSV

Ondanks de uitschakeling voor de Europa League behoudt de directie van PSV het volste vertrouwen in trainer Phillip Cocu. "De positie van Cocu is geen issue", aldus technisch manager Marcel Brands vrijdagochtend voor vertrek uit Kroatië. "We hebben nog het volste vertrouwen in hem."

Ontgoocheling bij PSV

Ontgoocheling bij PSV

"Het afgelopen seizoen was teleurstellend, vooral door de vele gelijke spelen. Dat hebben we geëvalueerd en er zijn aantal wijzigingen doorgevoerd. Dan is het raar om dat na twee slechte wedstrijden op de kop te zetten", meent Brands.

Het internationale seizoen van PSV eindigde donderdagavond in Kroatië bij het niet al te beduidende NK Osijek, dat het tweede duel in de derde ronde van de kwalificatie won (1-0). Verrassend genoeg had Osijek eerder bij PSV ook al gewonnen (1-0), waardoor de Brabanders voor het eerst in ruim veertig jaar ontbreken in een Europees hoofdtoernooi.

De uitschakeling van PSV kwam ook voor Brands als grote verrassing. "Ik heb niet geslapen, veel nagedacht. In de thuiswedstrijd hebben we een dusdanige uitwedstrijd neergezet, dat het hier heel lastig werd. We hebben twee keer niet gebracht wat we moeten brengen'', aldus Brands. "De ramp is groot, het komt nooit voor. We hebben Europees voetbal begroot. We zullen financieel een gat moeten opvullen.''