Sport/WK voetbal
289177849
WK voetbal

Oranje traint met fitte selectie voor eerste WK-duel met Senegal

Louis van Gaal werkt met een fitte selectie toe naar de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal van maandag op het WK tegen Senegal. De bondscoach kwam om 09.45 uur Nederlandse tijd - in Qatar is het twee uur later - opnieuw met al zijn 26 internationals veld nummer 6 van de Qatar University van Doha op lopen.

Van Gaal vond eerder deze week alleen Memphis Depay nog onvoldoende fit voor een basisplaats. Hij is voorzichtig met zijn topscorer die sinds 22 september geen wedstrijd meer heeft gespeeld vanwege een hamstringblessure. „Hij is medisch fit maar niet wedstrijdfit”, zei de bondscoach. „Daarom zie ik hem tegen Senegal niet beginnen.”

Inmiddels traint Depay dagelijks voluit mee in Doha. De aanvaller hoopt zelf dat hij wel tegen Senegal aan de aftrap kan verschijnen. „De trainer en ik communiceren veel en hebben een goede band met elkaar”, zei hij. „We weten wat verstandig is.”

Aliou Cissé, de bondscoach van Senegal, beleeft een lastigere voorbereiding op het WK dan Van Gaal. Hij kan tijdens de eindronde geen beroep doen op Sadio Mané. De sterspeler van Senegal is donderdagavond geopereerd aan een kuitblessure. Daardoor mist hij het WK, meldde zijn club Bayern München.