Sport/Voetbal
2893150
Voetbal

Advocaat: ’Venema gaat de spits van FC Utrecht worden’

Nick Venema van FC Utrecht

Nick Venema van FC Utrecht

UTRECHT - Dick Advocaat doet het bij FC Utrecht rustig aan met Nick Venema, maar dat wil niet zeggen dat hij niet enthousiast is over de 19-jarige spits. De ervaren trainer van FC Utrecht verwacht voor de toekomst veel van Venema.

Nick Venema van FC Utrecht

Nick Venema van FC Utrecht

„Ik denk dat hij echt de spits van FC Utrecht gaat worden. Die kwaliteiten heeft hij gewoon. Hij is een heel rappe jongen en hij kan schieten, dat is echt ongelofelijk. Dat kun je niet leren, dat is een gave, net als bijvoorbeeld Ronald Koeman had”, aldus Advocaat.

Vanaf de zestien meter heeft hij een geweldig schot. Samen met zijn snelheid zijn dat twee eigenschappen die heel bepalend zijn voor een spits. Dan kun je zeggen ’leeftijd en ervaring maken niks uit’, maar je moet hem niet kapot maken. In het geheel moet hij een aantal dingen verder ontwikkelen. Maar dat kun je leren en de talenten die hij heeft kun je niet leren. Hij komt dichter bij de basis, maar het gaat om het juiste moment. Dat is heel bepalend. Straks hebben we weer een voorbereiding van tweeënhalve week en dan moet alles zich een beetje gesetteld hebben.”