Sport/Wielrennen
290011
Wielrennen

Slotetappe in Polen prooi voor Poels

Wout Poels

Wout Poels

Wout Poels heeft de zevende en laatste etappe van de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De 29-jarige wielrenner uit Team Sky won vrijdag de sprint van de groep van favorieten in de loodzware koninginnenrit met start en aankomst in Bukowina Tatrzanska.

Wout Poels

Wout Poels

Dylan Teuns verdedigde zijn leiderstrui met succes in de slotetappe. De Belgische wielrenner van BMC had een marge van zes seconden op de Pool Rafal Majka. De Poolse wielrenner van Team Bora pakte met zijn derde plaats achter Poels en de Brit Adam Yates vier bonificatieseconden, en dat was niet genoeg om de leiderstrui over te nemen. Teuns hield twee seconden over op Majka.

Kelderman

Poels eindigt als derde in het klassement op drie seconden van Teuns. Door de tien bonificatieseconden nam hij de podiumplek over van landgenoot Wilco Kelderman die vierde werd in de etappe en in het eindklassement.

Voor Poels is het de eerste zege van het seizoen. De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik in 2016 kampte dit voorjaar lang met een knieblessure waarop zijn Britse ploeg besloot de net herstelde meesterknecht van Chris Froome dit jaar niet mee te nemen naar de Ronde van Frankrijk. Poels had een groot aandeel in het veiligstellen van de Tourzege van Froome in 2015 en 2016. Hij is nu een van de speerpunten van Team Sky in de Ronde van Spanje, die op 19 augustus van start gaat.

Wallonië

Teuns boekte in Polen zijn tweede eindzege in een rittenkoers in korte tijd. De 25-jarige Belg was vorige maand de beste in de Ronde van Wallonië, waar hij twee etappes won. In Polen was hij de sterkste in de derde etappe.