Sport/Autosport
2902915
Autosport

Ecclestone ziet terugkeer in Formule 1 mislukken

Bernie Ecclestone

Bernie Ecclestone

Bernie Ecclestone heeft tevergeefs geprobeerd het circuit van Silverstone te kopen. De locatie van de Britse Formule 1-Grand Prix zag niets in een verkoop.

Bernie Ecclestone

Bernie Ecclestone

„Ik heb Silverstone gevraagd of ze het circuit wilden verkopen, want ik wil het graag hebben. Ze hadden geen interesse”, aldus Ecclestone tegen Autosport.com.

Silverstone dreigt de Formule 1-race kwijt te raken. Na de race in 2019 loopt het contract met Silverstone af en de onderhandelingen met het Formule 1-management verlopen stroef. „Ik had de race voor het circuit behouden. Maar ze hebben geen oren naar een verkoop, dus ze zullen zich niet druk maken”, zegt Ecclestone.

Stratencircuit Londen

De nieuwe eigenaar van de sport, het Amerikaanse Liberty Media, onderzoekt ook de mogelijkheid om de Britse GP te verhuizen naar de straten van Londen.

„Daar heb ik tien jaar geleden al naar gekeken”, zegt Ecclestone. „Het is te ingewikkeld. Je loopt tegen teveel dingen aan. Ik had al een plan klaar voor een race door het centrum van Londen, langs Buckingham Palace.”

De gesprekken met de gemeente en burgemeester liepen echter op niets uit. „Ik probeerde ze te overtuigen om het geld bij elkaar te brengen. Je kunt beter eerst kijken naar hoeveel zo’n evenement oplevert, om daarna te zien hoeveel je moet bijleggen. Uiteindelijk liep het mis op drie miljoen pond.”