Nieuws/Sport
290448511
Sport

’Ik sla je op 21 december verd*mme neer’

Vuurwerk bij persco Verhoeven vs. Badr

Staredown tussen Verhoeven en Hari

Staredown tussen Verhoeven en Hari

UTRECHT - Rico Verhoeven en Badr Hari zagen elkaar bij de persconferentie voorafgaand aan hun Glory-gevecht op 21 december voor het eerst in drie jaar. Het ging er af en toe hard aan toe. „Of hij stopt het gevecht voortijdig of ik sla hem knock-out.”

Staredown tussen Verhoeven en Hari

Staredown tussen Verhoeven en Hari

Verhoeven wordt vaak neergezet als de good guy, Hari als de bad guy. Hari: „Ik zie mezelf niet zo. Dat is iets wat de media heeft gecreëerd. Ik heb ze alleen een beetje geholpen”, zegt hij met een knipoog. „Dat is wat verkoopt. Als je naar Batman kijkt heb je ook een Joker nodig.” Of de twee kemphanen echt ooit vrienden worden weet hij niet. „Misschien na 21 december. Maar laten we het tot dan houden zoals het nu is.”

"Als je naar Batman kijkt heb je ook een Joker nodig"

Dan begint het vuurwerk. Verhoeven: „Het gevecht van destijds heeft geen invloed op 21 december. Hij gaat of voortijdig stoppen of ik sla hem knock-out”, laat de winnaar van drie jaar geleden weten. Dat schiet in het verkeerde keelgat van Badr. „Go f*ck yourself. Ik sla je op 21 december verd*mme neer”, is het verweer.

Oneman-army

Daar reageert Verhoeven uiteraard weer op: „Dat zei je de vorige keer ook. Jij hebt je Badr-army nodig. Ik ben een oneman-army. Zorg nou maar dat je er bent op 21 december en stop nu een keer niet voortijdig.”

"Ik sla je op 21 december verd*mme neer"

Drie jaar geleden duurde het gevecht maar twee rondes. Beide heren denken dat het nu langer gaat duren. „Ik had er vorige keer twee nodig, hopelijk voor de fans nu vier rondes.” Badr: „Ik wens je succes, ik kan je vertellen dat het er geen vier gaan worden.”

’Geen geweldige vechter’

Dan laat Hari meer van zich horen: „Hij is door mij beroemd geworden. Ik ben blij voor hem, maar dat gaat nu stoppen. Ik ga laten zien wat zijn echte niveau is. En dat is niet zo geweldig.”

"Ik ga laten zien wat zijn echte niveau is. En dat is niet zo geweldig"

Iets wat Verhoeven niet kan laten gaan: „Je hebt een klein hart. Je bent geen vechter.” Badr: „Ik zal er zijn bro. 21 december broer.”

Gevangenis

„Ik ben er nu wel klaar voor”, stelde tweevoudig wereldkampioen Hari. „Drie jaar geleden vocht ik meerdere gevechten. Ik zat in rechtszalen en moest naar de gevangenis. Nu ben ik voor 100 procent gefocust. Op 21 december wordt alles anders.”

Verhoeven mag zich al 5 jaar de ’King of Kickboksen’ noemen. „Logisch als je naar zijn tegenstanders kijkt”, stelde Hari. „Nee, jouw gevecht tegen Hesdy was groots”, lachte Verhoeven. „Maar ik won wel”, zei de 34-jarige Amsterdammer. „En jij had het nog lastig tegen Hesdy toen hij met een gebroken arm vocht.”