Sport/Voetbal
2917005
Voetbal

Lach terug bij Arsenal-captain: ’Mijn seizoen begint nu’

Laurent Koscielny

Laurent Koscielny

LONDEN - De lach is terug op het gezicht van Laurent Koscielny. De Franse verdediger van Arsenal maakte donderdagavond in de Europa League tegen Qarabag (1-0) zijn rentree, precies 225 dagen nadat de achillespees in zijn rechterbeen was afgescheurd.

Laurent Koscielny

Laurent Koscielny

„Het was emotioneel, er kwamen in mijn hoofd ’flashbacks’ voorbij van diverse momenten tijdens de revalidatie”, zei Koscielny. „Ik moest opnieuw leren lopen, stap voor stap de trap op. In het begin dacht ik dat ik nooit meer zou terugkeren op het veld. Ik heb zeven maanden hard moeten werken, maar nu ben ik er weer. Dit markeert het einde van mijn revalidatie. Ik kan weer lachen, mijn seizoen begint nu.”

De aanvoerder van Arsenal raakte begin mei geblesseerd tijdens de verloren return in de halve finale van de Europa League tegen Atletico Madrid. Koscielny miste daardoor ook het WK in Rusland, waar zijn landgenoten de wereldtitel pakten. Bij zijn rentree tegen Qarabag hield de 33-jarige Fransman het ruim 70 minuten vol. „Misschien kan hij zondag tegen Southampton ook weer minuten maken”, zei manager Unai Emery. „Iedere fan van Arsenal is blij dat hij terug is.”

Bekijk hier het programma en de stand in de Premier League