Sport/Wielrennen
2931653
Wielrennen

Definitief: Jumbo-Visma strikt Van Aert

Wout van Aert (links) tekent bij Team Jumbo-Visma.

Wout van Aert (links) tekent bij Team Jumbo-Visma.

Het hing al maanden in de lucht en nu heeft de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma hem eindelijk binnen. De Belg Wout van Aert ondertekende een contract voor drie jaar bij de WorldTour-formatie.

Wout van Aert (links) tekent bij Team Jumbo-Visma.

Wout van Aert (links) tekent bij Team Jumbo-Visma.

De drievoudig wereldkampioen veldrijden is al met zijn nieuwe ploeggenoten mee op trainingskamp in Spanje. Per 1 maart komend jaar maakt hij officieel deel uit van Jumbo-Visma, wat betekent dat Van Aert de grote voorjaarsklassiekers kan rijden.

In eerste instantie zou Van Aert pas in 2020 beginnen bij de Nederlandse equipe. De Belg verscheurde in september echter zijn contract bij zijn oude ploeg Veranda’s Willems-Crelan, vanwege een conflict over de fusie met Roompot. De grote rivaal van Mathieu van der Poel in het veld rijdt sindsdien als onafhankelijk renner rond.

„Alles is sneller gegaan en we kunnen hem al eerder verwelkomen in onze ploeg”, zegt manager Richard Plugge van de Jumbo-ploeg. „Dat is heel mooi nieuws voor het team, want wij worden sterker. Hij is een megatalent en we hopen hem te ontwikkelen tot de klassieke topper die we allemaal in hem zien.”

Net als Van der Poel was Van Aert dit jaar ook veel actief op de weg. De 24-jarige Belg maakte grote indruk in Strade Bianche, waar hij derde werd. In de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix kwam hij respectievelijk als negende en dertiende over de streep en op het EK op de weg eindigde Van Aert als derde, achter de Italiaanse winnaar Matteo Trentin én Van der Poel.

„Ik heb mooie resultaten behaald. Daardoor zijn er gesprekken gekomen met verschillende teams”, zegt Van Aert. „De interesse van Jumbo-Visma sprak me erg aan. Door omstandigheden zal ik de stap hogerop al in 2019 kunnen zetten. Het voelt goed dat ik die stap naar de WorldTour kan maken, want ik denk dat ik mezelf op dat niveau nog veel kan ontwikkelen.”