Sport/Voetbal
293227574
Voetbal

Reanimatie op tribune Newcastle United: wedstrijd tijdelijk gestaakt

Een speler van Newcastle informeert hoe het met de fan gaat.

Een speler van Newcastle informeert hoe het met de fan gaat.

NEWCASTLE - De wedstrijd tussen Newcastle United en Tottenham Hotspur op de achtste speeldag in de Premier League werd zondagavond tijdelijk stilgelegd, nadat een supporter onwel geworden was op de tribunes van het St. James Park. De partij werd wel hervat.

Een speler van Newcastle informeert hoe het met de fan gaat.

Een speler van Newcastle informeert hoe het met de fan gaat.

De Spurs wilden bij een 1-2 stand op enkele minuten van de theepauze een corner nemen, toen enkele Tottenham-spelers naar de bank snelden voor medische bijstand. De medische teams van beide ploegen staken het terrein over, terwijl Sky Sports de camera enkel op de spelers gericht hield.

Volgens lokale journalisten droegen ze defibrillatoren met zich mee. De scheidsrechter stuurde vervolgens de teams de kleedkamer in en de tv-uitzending werd tijdelijk gestaakt.

Na een pauze van ruim een kwartier keerden beide ploegen terug op het veld om de eerste helft af te ronden. Volgens Newcastle is de getroffen toeschouwer in een stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Tottenham won het duel uiteindelijk in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Vitesse in de Conference League (donderdag): 2-3 . De treffers van de bezoekers uit Londen kwamen voor de rust op naam van Tanguy N’Dombele, Harry Kane en Son Heung-min.

Voor Kane was het pas zijn eerste goal in deze competitie. Hij was vorig seizoen topscorer van de Premier League met 23 doelpunten. Bij de Spurs bleef Steven Bergwijn op de bank.

Newcastle beëindigde het duel met tien man na de tweede gele kaart voor invaller Jonjo Shelvey in de 83e minuut. Callum Wilson had namens de thuisclub al in de 2e minuut de score geopend. Door een eigen doelpunt van Eric Dier in de voorlaatste minuut werd het nog even spannend op St James’ Park, maar Tottenham hield stand tegen tien man.

De Spurs staan met 15 punten, en een opvallend negatief doelsaldo (9-12), op de vijfde plek. Newcastle bezet met slechts 3 punten de voorlaatste plaats.

Voor trainer Steve Bruce van Newcastle was het een speciaal duel. Het was voor de 60-jarige Brit zijn duizendste wedstrijd als coach in het Engelse profvoetbal. Na de recente overname van de club door het Saudische investeringsfonds Public Investment Fund leken zijn dagen in Newcastle geteld, maar vooralsnog mag hij in functie blijven van de nieuwe directieleden. De Britse media houden niettemin nog steeds rekening met een snel vertrek van Bruce.