Sport/Voetbal
294203444
Voetbal

Moet de club van Koeman vrezen?

La Liga onderzoekt FC Barcelona-feestje bij Lionel Messi thuis

Zondag tegen Valencia was Lionel Messi de gevierde man.

Zondag tegen Valencia was Lionel Messi de gevierde man.

AMSTERDAM - FC Barcelona is met Real Madrid en Atlético Madrid verwikkeld in een intense titelstrijd. De Catalanen hielden maandag een teambuildingbarbecue bij sterspeler Lionel Messi, maar deze samenkomst kan nog wel eens nare gevolgen hebben.

Zondag tegen Valencia was Lionel Messi de gevierde man.

Zondag tegen Valencia was Lionel Messi de gevierde man.

Bij het teamuitje waren naar verluidt zo’n veertig mensen aanwezig. En hoewel het in de buitenlucht plaatsvond, werden de coronaregels wel degelijk overtreden. Zo mogen er volgens de huidige regelgeving slechts zes mensen samenkomen voor een buitenevenement, zoals een tuinfeestje.

La Liga, de organisator van de Spaanse voetbalcompetitie, doet onderzoek naar het feestje, hebben ze nu laten weten.

(Tekst loopt door onder de video.)

Sommige spelers, zoals Sergi Roberto en Pedri, deelden beelden van het samenzijn op sociale media. Daarop is te horen dat de voetballers ’Kampioenen, kampioenen!’ zingen. Met nog vier duels te gaan, heeft FC Barcelona 2 punten minder dan koploper Atlético Madrid en evenveel punten als Real Madrid. Zaterdag speelt Barcelona thuis tegen Atlético.

Het is in Barcelona, vanwege de coronamaatregelen, verboden om privé-bijeenkomsten te organiseren voor meer dan zes personen. „We onderzoeken het”, meldt La Liga.

Onlangs hadden de spelers van koploper Atletico Madrid een vergelijkbaar uitje, al lag de situatie hierbij anders. „Zij hadden ons van tevoren ingelicht over wat zij gingen doen. We waren op de hoogte van het feestje en aan alle veiligheidsvoorschriften werd voldaan. Bij deze barbecue echter... We kwamen erachter via de media.”

Volgens FC Barcelona zijn er met de barbecue geen regels overtreden. De selectie zou al een bubbel vormen. Daarbij aangetekend, dat alle spelers en stafleden van FC Barcelona meermaals per week worden getest op het coronavirus.

Luuk de Jong kwam vorig jaar in opspraak door een barbecue met enkele teamgenoten van Sevilla. De Nederlandse spits bood vervolgens snel zijn excuses aan. Onduidelijk is of De Jong en zijn collega’s zijn gestraft.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo