Sport/Wielrennen
294385
Wielrennen

Woede over tijdritparcours BinckBank Tour

'Het is schandalig'

Peter Sagan in actie.

Peter Sagan in actie.

Ploegleider Dirk Demol van Trek-Segafredo was dinsdagochtend, al voor de tijdrit van de tweede etappe van de BinckBank Tour, zeer ontstemd over het parcours. Hij voorspelde valpartijen en kreeg gelijk. 

Peter Sagan in actie.

Peter Sagan in actie.

"Ik ben bijzonder ontgoocheld over dit parcours. Dit rondje is echt schandalig: 9 kilometers vol bochten, verkeersdrempels en klinkers. Er zijn zelfs bochten met klinkers waar het gras doorgroeit", aldus Demol, die later op de dag, in de regen, diverse renners daadwerkelijk hard onderuit zag gaan. 

Tony Martin klapte dinsdag tegen de grond.

Tony Martin klapte dinsdag tegen de grond.

"Ik vind het onbegrijpelijk dat zo’n parcours wordt goedgekeurd. Ik weet dat men maanden op voorhand die omloop komt controleren. Dit is toch WorldTour? Hier gaan straks ongelukken gebeuren", stelde hij in gesprek met Het Nieuwsblad

Tijdens de tijdrit gingen meerdere renners onderuit, waaronder wereldkampioen Tony Martin en diens Katusha-ploegmaat Nils Politt. Ook Gijs Van Hoecke van LottoNL-Jumbo kwam in aanraking met het asfalt.

De race tegen de klok werd gewonnen door Stefan Küng van BMC, die met zijn overwinning ook de leiding in het algemeen klassement overnam van Peter Sagan.