Sport/Wielrennen
2948997
Wielrennen

Van Aert: ’Het voelde als mijn eerste schooldag’

Wout van Aert bij zijn presentatie.

Wout van Aert bij zijn presentatie.

De eerste kennismaking bij een trainingskamp in Spanje voelde goed voor Wout van Aert. De Belgische wereldkampioen veldrijden tekende eerder deze week dan toch bij Jumbo-Visma, de opvolger van LottoNL-Jumbo dat vrijdag in Veghel de wieler- en schaatstak presenteerde.

Wout van Aert bij zijn presentatie.

Wout van Aert bij zijn presentatie.

„Het had nogal wat voeten in de aarde. Het was een opluchting toen het rond was”, vertelde Van Aert, wiens ploeg Veranda’s Willems-Crelan buiten zijn medeweten fuseerde met het Nederlandse Roompot. Voor Van Aert het sein zijn contract in te leveren.

Wout van Aert.

Wout van Aert.

Meteen reisde hij naar Spanje om zich aan te sluiten bij zijn nieuwe collega’s. „Het voelde als mijn eerste schooldag”, keek Van Aert (24) terug op de korte trainingsstage. „Ik heb me verbaasd over hoe de ploeg werkt, hoe ze met alle mogelijke details bezig zijn. Ik ben 100 procent zeker dat ik hier beter kan worden.” Van Aert is tot 1 maart nog als veldrijder actief. Daarna mikt hij op een aantal voorjaarsklassiekers.

Van Aert zal, eenmaal actief op de weg, vaak Danny van Poppel tegenkomen. De 25-jarige zoon van oud-topsprinter Jean-Paul van Poppel gaat zich meer toeleggen op het klassieke werk. „Sprinten lag me altijd, maar de klassiekers zeker ook. Met Wout hebben we er bovendien een sterke renner bij voor de voorjaarsklassiekers. Ik focus me nu om in die wedstrijden goed te zijn”, vertelde Van Poppel, die vorig jaar overkwam van Team Sky en zijn belofte als sprinter niet inloste. „Op pure sprintsnelheid komt Danny tekort als het vlak is”, verklaarde Nico Verhoeven, een van de ploegleiders van het team. „Daarbij komt dat we ontdekt hebben dat hij het juiste profiel heeft voor een klassiek renner.”

Van Aert zal blij zijn als Van Poppel zich in de klassiekers laat zien. Het afgelopen jaar, met zijn debuut in koersen als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, was hij toch vooral een eenling. „Ik kon zien hoeveel waarde het heeft als je met veel jongens in de finale zit. We moeten met deze ploeg goed voor de dag kunnen komen.”